Αρχική / Βιβλιοθήκη / Όραμα – Σκοπός

Όραμα – Σκοπός

Η εκστρατεία ξεκινά με γονείς και παιδιά ανακαλύπτοντας τον κόσμο της βιβλιοθήκης από την αρχή .

Μια σπουδαία παροχή που μπορούν να απολαμβάνουν οι πολίτες αυτής της πόλης και των γύρω περιοχών.

Προτρέπουμε όσους περισσότερους  μπορούμε να ανακαλύψουν την αξία των βιβλιοθηκών και τους μεταλαμπαδίζουμε την αγάπη για το βιβλίο, απευθείας κάτω από τη στέγη του βιβλίου, τη βιβλιοθήκη.

Όλοι αυτοί που απαρτίζουμε τη βιβλιοθήκη δίνουμε πάντα δυναμικά το παρόν, περήφανοι για την ποιότητα που χαρακτηρίζει το έργο μας και για τη σημαντική συνεισφορά των συμβαλώντων της, και παραμένουμε σταθερά πιστοί στην αξία της βιβλιοθήκης.

Σίγουρα εξακολουθεί να υπάρχει σημαντικό περιθώριο βελτίωσης που απαιτεί πολλή και μεθοδική δουλειά, και οι ανάγκες είναι τεράστιες. Σ’αυτό το επίπεδο, ώθηση και πίστη στο στόχο μας μας δίνει η πολύτιμη προσφορά των τελευταίων μηνών από ιδιώτες, συγγραφείς, εκδότες και οργανισμούς, ο καθένας από τους οποίους συνέβαλε με τον δικό του τρόπο στο να δημιουργούνται διαρκώς για τους χρήστες μας ευκαιρίες για πρόσβαση στη γνώση και τη μάθηση.

Ο πρωταρχικός στόχος μας είναι να βοηθήσουμε στην καλλιέργεια κουλτούρας βιβλιοθήκης, δηλαδή τα παιδιά, οι νέοι, οι γονείς να εντάξουν στην καθημερινότητα τους την επίσκεψη στην τοπική τους βιβλιοθήκη.

Με την κατάλληλη συνεργασία θα στηρίξουμε άρτια το θεσμό της βιβλιοθήκης, συνεισφέροντας έτσι σε ένα καλύτερο αύριο.

Ίσως αυτό να είναι και το σημαντικότερο επίτευγμα μας, διότι θέσαμε τις σωστές βάσεις για ένα καλύτερο αύριο, προτρέποντας τους χρήστες της βιβλιοθήκης να ανακαλύψουν τον κόσμο των βιβλίων απο την αρχή και να αγαπήσουν το διάβασμα, την μάθηση, εν τέλει την καλλιέργεια της ψυχής.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας με ζήλο και μεράκι. Επιδίωξη μας είναι η συνεχής κατάρτιση μιας σύγχρονης, ποιοτικής οργάνωσης και διαχείρησης του υλικού της συλλογής. Στοχεύουμε σε συνεργασίες με σχετικούς οργανισμούς, και επιδιώκουμε την προώθηση των υπηρεσιών της βιβλιοθήκης με τη δημιουργία ηλεκτρονικών σελίδων στο διαδίκτυο, καθώς και με την οργάνωση εκδηλώσεων.

Τι θα παρέχουμε:

-Εξ αποστάσεως πληροφορίες

-Καινοτόμες δράσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών

-Διάφορες εκδηλώσεις και συναντήσεις με ανθρώπους οι οποίοι προσφέρονται να στηρίξουν εθελοντικά το έργο που ξεκινήσαμε

Προς αυτή τη κατεύθυνση, χαρτογραφούμε και παρακολουθούμε τις ανάγκες για νέες υπηρεσίες.